Przepis na najlepsze ciasto wielkanocne Magdy Gessler

Smacznego!

Magda Gessler wyjawiła tajemnice najlepszego mazurka wielkanocnego. Opowiedziała też, jakie ciasta królują w święta na jej stole.

To absolutny numer jeden na wielkanocnym stole. Kajmakowy, z fiołkami – najlepiej z Nałęczowa. Połączenie cudownego smaku, zapachu i kolorów. Uwielbiam to – powiedziała Magda.

Przepis na mazurka

– Ugotowane na twardo żółtka będą nieodzowne do przyrządzenia najlepszego kruchego ciasta, uniwersalnego zastosowania. Na cztery przetarte przez drobne sito żółtka potrzebujemy 100 gram cukru, 200 gram masła i 300 gram mąki. Do tego łyżka lodowatej wody i szczypta soli. Szybko wszystko zagniatamy, zawijamy i wkładamy do lodówki co najmniej na dwie godziny – zdradziła Magda.

 

Jak zrobicie, to pochwalcie się czy wyszło i jak smakowało:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)

You must be logged in to post a comment.